Kontakt telefon: 069.79.60.79
Upišite naziv ili deo naziva

Apple Iphone 6 i 6 Plus promašaj ili ne?

Prošlo je skoro pola godine od kako je Apple vodeći svetski gigant na tržište lansirao svoju perjanicu Iphone 6 i Iphone 6 Plus. Podsetimo se dugih redova pred Apple prodavnicama u skoro svim svetskim metropolama gde su verni ljubitelji ovog giganta čekali satima i satima trudeći se da baš oni prvi otpakuju svoj Iphone. Zašto baš Iphone na svim svojim modelima drži cenu i da li taj telefon zaista vredi sav taj novac? Pokušali smo da u ovom vremenskom roku koji je bio potreban da bi telefon ispitali obični korisnici, da pokupimo dovoljno informacija i propratimo tekstove i zapažanja korisnika na društvenim mrežama te da iznesemo svoj sud o Apple kao proizvođaču.

Dakle Iphone je na ova dva modela zaista razvio operativni sistem koji je bolje optimizovan od Androida koji veoma brzo i u kratkom roku počne da "baguje" dok iOS i posle nekoliko meseci radi kao prvog dana. Zato smatram da je Iphon svakako biznis telefon, sledeće što možemo zaključiti je svakako, poboljšana kamera ali opet napomenućemo da sve to nije samo naše iskustvo već iskustvo krajnjih korisnika a takođe ono što možemo da pročitamo na nekim saitovima gde korisnici komentarišu kvalitet baterija koja je na Iphone 5s bila bolja. Ono što svi hvale svakako jeste dizajn telefona ali i tu neki imaju zamerke jer pored toga što fenomenalno leži u ruci itekako vrlo lako i isklizne iz nje ako se ne koristi neka od futrola. Napomenućemo i memoriju koja je 1GB RAM-a dok je interna 16 GB i ne postoji mogućnost proširenja.

Zato u jedno smo sigurni ovaj Američki proizvođač u zemljama istočne Evrope dugo će da bude samo stvar prestiža i pojam finansiske moći iako većini korisnika zaista to i nije toliko bitno ali stabilnost iOS 8 operativnog sistema zaista je velika stvar za nekoga kome su bitni e-mail, poruke i sve ono sto može da se nađe u jednom telefonu a da ne nestane prilikom prvog resetovanja. I za kraj napomenućemo cenu koja je je trenutno stabilna što se tiče Iphone 6 dok je Iphone 6 plus u dalekom padu od momenta kada se pojavio na svetskom tržištu.