Kontakt telefon: 069.79.60.79
Upišite naziv ili deo naziva

LG G6 konačno na trzištu

Prateći MWC2017 koji se održao krajem februara došli smo do zaključka da se proizvođači naprosto utrkuju ko će da prednjači sa inovacijama u svetu mobilne tehnologije. Tako smo osim Samsung Galaxy S8 i Samsung galaxy S8 plus modela dočekani i sa iznenađenjem koje nam stiže iz giganta kao sto je fabrika LG

LG je predstavio samo dan pre zvaničnog početka kongresa novi sasvim drugačiji G6 model mobilnog telefona

Juno Čo predsednik kompanije rekao je da su se trudili i slušali želje korisnika te su se vodili idejom da "Veliki ekran stane u svaku ruku" a opet ostali dosledni. Osim otpornosti koju karantuju sa sertifikatom IP68 ovaj model je sačinjen od aluminijuma i stakla. Telefon odlikuje vrlo tanka maska a zaobljene ivice daju mu lični pečat i smanjuju rizik od oštećenja prilikom pada.

Još jedna dobra stvar je što su inženjeri u LG-u pokušali da reše problem pregrevanja sa bakarnim cevčicama koje će imati zadatak da uklone višak toplote i u suštini to će biti prvi telefon sa "ventilacijom"

Od ostalih karakteristika LG se potrudio da ozbiljno parira konkurentu Samsungu te je ovaj model mobilnog telefona ugradio Qualcomm MSM8996 Quad-Core procesor i 4 GB radne memorije. Interna memorija variraće od 32/64 GB i to će i odlučivati o ceni samog uređaja, mada svakako tu je i mocro sd slot sa mogućim proširenjem do 256GB

Da napomenemo kameru zadnju ili primarnu koja je 13 megapiksela u dualu dok je sekundarna odnosno prednja 8 megapiksela.

Ono što LG izdvaja jeste i činjenica da će sve to pokretati baterija od 3300mAh te će tako IPS-LCD od 5,7 inča sa Gorila Glass 5 zaštitom imati duži rad u odnosu na Samsung S8.

Ono što još ne možemo da preciziramo jeste cena ali svakako će i srpsko tržište uskoro dobiti ovaj model mobilnog telefona, tj bar tako piše na zvaničnom LG sajtu za srpsko tržište.