Kontakt telefon: 069.79.60.79
Upišite naziv ili deo naziva

Nokia 3 i Nokia 5

Predstavljajući Nokia 3310 novi model nismo mogli da se neosvrnemo i na Nokia smart telefone koji su ugledali svetlo dana ove kompanije na MWC 2017 krajem februara. Sa ponosom ćemo u nekoliko navrata pisati o novim Nokia 3, Nokia 5, Nokia 6, Nokia 8.

Svi ovi modeli mobilnih telefona napravljeni su od kvalitetnijih materijala, čvršći su u odnosu na neke od modela ovog proizvođača. Ono što je novina je i da je konačno Nokia u svoj interfejs uvrstila Android operativni sistem, tako da će ljubitelji ovog sistema imati konačno mogućnost da u rukama drže Nokia mobilni telefon a da se ponovo ne navikavaju na Microsoft Windows kao do sada.

Nokia 3

Predstavljena na kongresu ali prodaja će početi tek krajem maja 2017. Odlikuje ga IPS LCD ekran veličine 5 inča sa Gorila Glass zaštitnom tehnologijom. Ispod ekrana ugrađen je procesor Quad-Core na 1.4 GHz te radna memorija od 2GB i interna od 16GB. Tu je i mocro sd proširenje do 256GB.

Što se tiče kamere Nokia 3 mobilni telefon ima 8 megapiksela primarnu (glavnu) i 8 megapiksela sekundarnu (prednju) kameru. Sve to pokrećaće baterija od 2650mAh

Nokia 5

Kao i prethodni model, ovaj mobilni telefon ima iste karakteristike kao Nokia 3 ali opet se razlikuje po veličini ekrana. Nokia 5 ima IPS LCD od 5,2 inča. Ono što je prednost u odnosu na Nokia 3 model je i zadnja kamera koja je 13 megapiksela i jača baterija od 3000mAh.

Dakle da napomenemo nadamo se da će Nokia ostati dosledna i sa cenom svojih modela te da nas prodaja u Srbiji neće dodatno iznenaditi, ali svakako ono što jedva čekamo je to što će raditi na Android 7.0 operativnom sistemu.