Kontakt telefon: 069.79.60.79
Upišite naziv ili deo naziva

Samsung Galaxy ALPHA vs Samsung Galaxy A5

Rešili smo da vam u par rečenica napravimo prezentaciju ova dva donekle tako ista modela novijih serija koji su se pojavila na tržištu a ipak po svemu sudeći dosta različita po performansama. Svakako nadamo se da će vam ova kratka prezentacija bar donekle pomoći da odaberete model koji bi zadovoljio vaše potrebe i opet da izabrani model izgleda kvalitetno i lepo.

Samsung Galaxy Alpha

Nakon što je predstavljen u avgustu a sa prodajom se počelo u septembru 2014 godine, prvi dodir sa njim imali smo krajem novembra i hteli smo sačekati da vidimo kako će reagovati krajnji korisnici na vidljive promene u dizajnu novog mobilnog telefona. Svi već dobro znamo da Samsung i metal u prošlosti baš i nisu bili u "ljubavi" i navikli smo da ovaj korejski gigant svoje ljubimce pravi i sklapa u plastična kućišta a zatvara dosta lošim maskama, koje su uz malo nepažnje bile podložne žuljanjima. Kada se pojavio kod nas, ostali smo iznenađeni dizajnom kutije koja je opet promenjena u odnosu na Samsung Galaxy S5 model i modele koji su pratili ili uporedno izlazili sa Galaxy S5. Dakle već prilikom otvaranja primetili smo da je Samsung sa ovim modelom podsetio nas na izgled Iphone sa samim oblikom i aluminiumskom ivicom tj. kucistem. Tu je Qade Core Procesor Cortex A15 na 1.8GHz. Graficki čip u ovom telefonu je mali-T628 MP6. Takodje radna memorija je 2GB , dok je interna 32GB. A ono što nas je dodatno iznenadilo jeste da je Samsung na ALPHI zaboravio da stavi micro SD slot. Mada po nama je 32GB memorije sasvim dovoljno.

Sasmung Galaxy A5

Samsung je rešio da na tržištu se plasira sa modelima koji u sebi sadrže aluminijum. Pa je sem ALPHA modela ponudio seriju Galaxy A modela, a to su A3, A5 i verovatno A7 koji je u najavi. Moramo istaći da su zbog ovog metalnog dodatka cene otišle za 10-15 odsto na gore. Zbog toga nismo sigurni kako će se to odraziti na prodaju ali očekujemo da će Samsung uložiti u marketing kao i uvek. Ono što možemoi reći jeste da izgledom nezaopstaje za ALPHA modelom tj. linijom Iphone mobilnih telefona. Što se tiče hardvera u ovom modelu to je Quad Core A53 Qualcomm procesor na 1.2 GHz i 16GB interne memorije sa 2GB RAM memorije. Ono što nas je iznenadilo u odnosu na ALPHU bio je slot za micro sd karticu do maksimalnih 64GB. Osvrnućemo se i na kametu koja je 13 megapiksela a prednja 5 megapiksela. Dakle sve u svemu sudeći po karakteristikama ovaj model osim kvalitetne izrade nema ništa specijalno što bi opravdalo cenu samog uređja ali svakako će zadovoljiti korisnike koji vole Samsung u aluminijumo.