Kontakt telefon: 069.79.60.79
Upišite naziv ili deo naziva

Samsung Galaxy S6 VS HTC One M9

Željno iščekivanje ova dva modela u prodaju ostavlja nam razmišljanje koji će biti prodavaniji i koliko će se razlikovati po ceni ovi "naduvani" mobilni telefoni.

Svakako još nemamo ni predstavu o ceni za naše tržište ali ono što možemo zaključiti po sada dostupnim informacijama jeste da su u pitanju sitnice i da će ovo biti mrtva trka. Jedino što smatramo adekvatnim jeste činjenica da je Samsung oduvek bio komercijalniji odnosno jeftiniji bar što se tiče prodaje na srpskom tržištu.

Dakle veličina telefona je slična dok je HTC malo teži odnosno celih 19g što je svakako zanemarivo. Samsung dolazi sa Exynos 7420 čipsetom i Cortex A-53 procesorom na 1.5Ghz i 3GB radne memorije, dok HTC One M9 u sebi nosi Qualcomm Snapdragon 810 čipset i takođe Cortex A-53 procesor. Moramo da napomenemo da HTC ima 32GB interne memorije i podršku za mikro SD karticu do 128GB što Samsungu ne dostaje.  Zatim, još jedna razlika je što Samsung ostaje na 16 megapiksela kameri koja je bila i u modelu Note 4 dok je HTC ugradio 20.7 megapiksela ali ono što nema ova kamera je optička stabilizacija sa kojom se Samsung može pohvaliti. Još jedna od bitnih razlika je i baterija, na Galaxy S6 ona iznosi 2550mAh dok je na M9 ugrađena 2840mAh. Po nama mislimo da je u današnje vreme jačina baterije itekako bitna, jer već smo svi navikli da kada napuštamo kuću, kancelariju ili automobil povlačimo za sobom i punjače.

Dakle da zaključimo osim promenjenog dizajna bar što se tiče Samsungovih modela gde smo navikli plastiku ovaj put pohvalićemo izradu samog telefona i sklop elegantno obrađenog stakla pa uklopljenog u metal a sigurni smo da je to sledeći vremenski period perjanica ovog južnokorejskog proizvođača. Na kvalitet HTC telefona navikli smo i ne sumljamo da će tako biti i ovaj put. Da li ćemo biti u pravu sa onim od početka teksta, videćemo da li će cena opravdati prodaju i kvalitet