Kontakt telefon: 069.79.60.79
Upišite naziv ili deo naziva

Sapphire Crystal Glass nova tehnologija

Sigurno smo do sada svi puno puta čuli da mobilni telefoni poseduju u svojoj izradi LCD ekrana zaštitu koja je osnovana na Corning Gorilla Glass tehnologiji. Od osnovne verzije do sada prošlo je čak pet usavršavanja zaštite od žuljanja i grebanja samih ekrana na našim mobilnim ljubimcima.

Svakako zaštita i izrada mobilnih je presudna za cenu samog uređaja te pored hardverskih delova bitan faktor je kvalitet i materijali od kojih je izrađen. Tako su uz staklo proizvođači uvrstili i razne vrste metala, specijalnih legura a samo staklo pokušavaju izraditi sa najpouzdanijim tehnologijama zaštite.

Panel sa kristalima safira veoma je teško izraditi a osim toga cena takvog panela daleko je skuplja od originalnih verzija istog uređaja. Apple je pokušao ali se ubrzo zaustavio na samoj izradi pre svega kako su naveli zbog cene koja se bitno razlikuje.

Izgleda da jedinio koji je trenutno uspeo u tome je HTC koji je na svom HTC U Ultra uvrstio sapphire edition koji je u odnosu na original skuplji za oko 150 dolara