Kontakt telefon: 069.79.60.79
Upišite naziv ili deo naziva

Sony Xperia Z3 i Xperia Z3 Compact

Kada je u pitanju ovaj proizvođač mobilnih pametnih telefona moramo se osvrnuti svakako na kvalitet koji Sony nepobitno ugrađuje u svoje lepotane, a samim tim svojim vernim korisnicima pružaju neverovatan osećaj i zaista savršen ugođaj dok koriste njihove mobilne telefone. Dakle mi smo rešili da vam ukratko napišemo o ova dva toliko slična a svakako različita modela Xperia Z porodice.

U pitanju su Xperia Z3 i Xperia Z3 Compact mobilni telefon. Već smo napisali da si toliko slični a ipak različiti pa da nepisemo o tim sličnostima odnosno razlikama. Naravno prvi dodir sa ovim modelima ostavlja utisak da su upitanju zaista kvalitetni mobilni telefoni koji dobro leze u ruci. Zasto je to tako?. Pa Sony se potrudio da na model Xperia Z3 ugradi 5.2 inča ekran dok je na Xperia Z3 Compact ugrađen 4.6 inča. Koji god model da uzmete, oba izgledaju elegantno sa završnom obradom gde je perfektno staklo naleglo na aluminijumski okvir sa zaobljenim ivicama.

Navikli smo da Sony kao što je bilo i sa Xperia Z1 i Xperia Z1 Compact napravi spoj identičnih modela koji se razlikuju samo po veličini i RAM memoriji tako je i ovog puta Z3 sa 3GB a Z3 Compact sa 2GB RAM memorije. Procesori su Quad Core na 2.5 Ghz KRAIT 400 dok je grafički ADRENO 330 što pruža savršen prikaz. Da napomenemo da ni jednog momenta nismo primetili seckanje niti bagovanje u samom radu ili u igricama. Dakle uz sve to tu je i kamera od 20.7 megapiksela dok je prednja 2.2 megapiksela. Primarna kamera ima neviđenu osetljivost senzoraa pa je slikanje u mraku ili u lošim uslovima sada stvar prošlosti.

I za kraj da napomenemo razlika između ova dva modela sem veličine i RAM memorije jeste i u kapacitetu baterije na Xperia Z3 je 3100 mAh dok je na Xperia Z3 Compact