Kontakt telefon: 069.79.60.79
Upišite naziv ili deo naziva

HTC One M9 HIMA

HTC kao kompanija koja svoje uređaje plasira na svetskom tržištu, ne prestaje sa iznenađenjima bar što se odnosa cene i kvaliteta, prvenstveno same izrade pa samim tim i performansi njihovih mobilnih uređaja.

Imali smo prilike da se uverimo u to od samog početka ere pametnih telefona. Naslednik već dobro poznatog HTC One M8 se uveliko prezentuje iako još zvanično nije objavljen, ljubitelji ovog mobilnog giganta ne mogu da dočekaju kada će ugledati svetlost dana.

HTC se potrudio da svoje verne korisnike obraduje na MWC (Svetski mobilni kongres) zakazanom za 02 mart 2015 u Barseloni. Kako se očekuje, odmah nakon predstavljanja krenuće i zvanična prodaja ovog koliko smo i mi načuli zaista perfektnog HTC mobilnog čudovišta.

Svakako HTC, ako ste pratili prošlogodišnji MWC kongres nije predstavio One M8 iako je to bilo dugo najavljivano već je to učinio nekoliko nedelja kasnije na svojoj privatnoj premijeri i tako uhvatio "trenutak slave"

Ovde ćemo navesti samo neke od karakteristika koje su do sada procurele u javnosti ali svakako da bih bili sigurni moraćemo i mi da sacekamo taj mart i MWC. Što se tice veličine ekrana u pitanju je model od 5 inča sa rezolucijom od 1080 x 1920 piksela izrađenom po SUPER LCD3 tehnologiji a zaštićen Corning Gorilla Glass 4 tehnologijom. Tu je Snapdragon 810 čipset kao i Quad-Core 1.5 GHz procesor sa grafičkim procesorom Adreano 430. Što se tiče interne memorije samog mobilnog uređaja tu se nalazi interna memorija od 32GB te mikro slot proširiv do neverovatnih 128GB. U HTC su mislili na sve pa su tako u ovaj mobilni ugradili 3GB RAM memorije. Naravno to svakako nije sve tu je i kamera od 20.7 mega piksela te prednja od 4 mega piksela što će svakako zadovoljiti potrebe za selfi fotografijama.

Ceo ovaj sklop radiće na novoj Android platformi Lollipop 5.0